Hoe voorkom ik dat slagroom toeven op mijn taart uitlopen?

Om te voorkomen dat de slagroomtoeven uitlopen is het belangrijk om rekening te houden met het vetpercentage van de slagroom. Gebruik slagroom met ten minste 35% vet.

De slagroomtoeven op mijn kwarktaart met spiegel liepen uit
Het uitlopen van de toeven kan komen door een probleem in de spiegel. Een spiegel is vochtig en dat heeft zijn werking op de slagroom. Een rozet slagroom op een spiegeltaart is lastig. Vaak glijden ze er na loop van tijd af en de natte spiegel maakt de slagroom slap. Om die reden zie je banketbakkers ook zelden slagroom gebruiken op gespiegelde taarten. Je kunt het proberen op te lossen door met het kartelspuitje eerst kort in de taart te prikken en daarna de rozet te draaien. De slagroom hecht zich dan meer aan de taart. Alhoewel dit geen garantie geeft voor het oplossen van het probleem. Wellicht is het nog beter om te kiezen voor een andere decoratie ipv slagroom.

Typ hier jouw tip of reactie...

Een vraag aan Hans?

Ik zou graag willen weten hoe ik…