Hoe krijg ik een luchtig brooddeeg voor (witte) broodjes?

Als bakker zijnde ben ik van mening dat een handmatige manier van het bakken van brood nog altijd het beste is. Volautomaten lijken op zichzelf een snelle uitweg, maar na het sluiten van de deksel heb je weinig invloed meer op je deeg. Een goede kneedmachine is voor een goed brood nog altijd het beste. Tegenwoordig is er zelfs een exemplaar dat een rijsfunctie heeft! Klik hier op de link hiervan. Wellicht is het wat voor u. De rijsfunctie komt goed van pas op koudere dagen, want een warme en vochtige plek is dan vaak lastig te vinden in huis.

Tevens is brood typisch een product waarbij receptuur heel erg belangrijk is. Een gewaardeerde collega van mij legt zich heel erg toe op het bakken van brood. Ik voeg hier een link bij met een recept voor witte bolletjes. Ook kun je op haar site veel andere tips en trucs vinden voor het maken van de beste broden. De belangrijkste geef ik u vast mee; vocht is de beste broodverbeteraar! Als uw deeg nog te ‘’nat’’ aanvoelt, weersta dan de verleiding om meer bloem toe te voegen. Dit maakt het brood droog en snel oud. Langer doorkneden is de beste optie. Dit kan wel tot 20 minuten duren (handmatig) en vaak minimaal 15 minuten met een keukenmachine.