WERKWIJZE
Maak een wrijfdeeg van alle ingrediënten. Klop de boter met de gezeefde poedersuiker met de Flexiklopper (of eventueel de K-klopper) zeer luchtig. Is de boter nog te koud? Dan kun je deze kort bij verwarmen in de magnetron en/of de zijkant van de kom tijdens het kloppen met een brander verwarmen. Heb je een Kenwood Chef Patissier keukenmachine? Gebruik dan de verwarmstand, stel hem handmatig in op stand 2 a 3 en verwarm kort. Voeg dan het ei toe en klop net zo lang door tot de boter een wittige kleur krijgt. Daarvoor kun je eventueel het laatste gedeelte handmatig mengen op je keukenblad. Door de warmte van je hand wordt het mengsel dan steeds lichter van kleur. Als het deeg écht een wittige kleur heeft, krijg je een heel bros koekje. En verwerk je het deeg ook gemakkelijker met de spuitzak.
Zeef de bloem en meng dit samen met het zout zo kort mogelijk door het botermengsel. Voeg het zout toe.
Vet de bakplaat in. Doe het beslag in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit kleine rozetjes op van ongeveer 2 cm doorsnede. Laat minstens 2cm ruimte vrij tussen de verschillende rozetjes.
Bak de koekjes op 160 °C in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Bestuif na het bakken direct met wat poedersuiker en maak de koekjes los met een driehoek mes.
Ik zou graag willen weten hoe ik…