Van deze lekkere Tulband kan niemand een stukje overlaten! Hans Spitsbaard legt je uit hoe je ‘m bakt!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter met de amandelspijs en de suiker luchtig en wit. Vaak moet je de kom van de keukenmachine opwarmen met een brander of een föhn om de boter zachter te maken! Je kunt de boter ook zalvig maken in de magnetron op de laagste stand. Let op; de boter mag niet smelten! Voeg ook het ei toe en klop op hoge snelheid door met de vlinder/bisschopshaak. Voeg ook het zout en de citroenrasp toe.
Vet in de tussentijd je tulbandvorm goed in met boter. Gebruik hiervoor een kwastje en zalvige of gesmolten boter. Let erop dat je geen enkel plekje vergeet! Hier zal de tulband blijven plakken in de vorm. Geef de vorm een licht stuifje bloem.
Als het mengsel bijna zo wit als slagroom is geklopt, ben je klaar. Zeef de bloem en meng deze door het botermengsel. Verdeel het beslag in de vorm en bak de tulband in ongeveer 60 minuten gaar. Laat de tulband 10 minuten rusten in de vorm en keer hem daarna om. Tip; laat de vorm over de tulband heen staan, tot deze volledig is afgekoeld. De condens trekt dan in de cake, in plaats van dat deze verdampt. Bestuif de tulband met een beetje poedersuiker en snijd hem pas aan als deze volledig is afgekoeld.
Ik zou graag willen weten hoe ik…