Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de boter en suiker in de kom van de keukenmachine en klop met de bisschopshaak in 5 tot 10 minuten licht en luchtig. Schraap af en toe de zijkanten van de kom goed naar beneden, zodat alles gelijkmatig wordt geklopt.
Voeg de eieren één voor één toe. De vorige moet zijn opgenomen voordat je de volgende toevoegt. Snijd de vanillepeul overdwars doormidden, schraap het merg eruit en voeg dit toe aan de kom.
Meng de tarwebloem met het bakpoeder en een snuf zout. Meng de koffie met de melk. Draai de machine op een lage stand en voeg om en om het bloemmengsel en het melk-koffiemengsel toe.
Stort het cakebeslag in een met bakpapier beklede cakevorm en bak de cake 40 tot 50 minuten. Als de cake te snel verkleurt aan de bovenkant, kun je de vorm afdekken met aluminiumfolie of de oven iets lager zetten en de cake iets langer bakken. De cake is klaar als een satéprikker er droog uitkomt nadat je hem erin steekt.
Maak terwijl de cake in de oven staat de frosting. Doe de mascarpone in de kom van de keukenmachine en klop in 1 tot 2 minuten luchtig met de garde. Zet de machine op de laagste stand en voeg de poedersuiker toe. Klop tot de poedersuiker helemaal is opgenomen.
Voeg de espresso en marsala toe, gevolgd door de slagroom. Klop het geheel rustig tot de slagroom is opgeklopt. Kijk uit dat je hem niet te ver klopt, dan wordt hij boterig. Zet de frosting in de koelkast tot je hem gebruikt.
Haal de cake uit de koelkast en laat helemaal afkoelen. Als de cake nog warm is, smelt de frosting. Schep de frosting over de cake, strooi er cacaopoeder overheen en serveer.
Ik zou graag willen weten hoe ik…