Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de boter in blokjes en doe samen met de kristalsuiker, bloem, het ei en een snuf zout in de kom van de keukenmachine. Meng met de deeghaak tot een deeg. Meng niet te lang, dan wordt het deeg taai.
Stort het deeg op een licht bebloemd werkblad. Als je nog losse stukjes bloem onderin de kom hebt, kun je die nu door het deeg kneden. Kneed het deeg tot een bal, verpak in plastic folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Begin intussen aan de appelvulling. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes van circa 1 bij 1 centimeter. Meng de appels met de maizena, kaneel, kristalsuiker, rozijnen en een snuf zout.
Snijd intussen de boter voor de kruimels in blokjes en doe samen met de bloem, kristalsuiker en een snuf zout in een kom. Knijp en wrijf met je handen tot er kruimels ontstaan. Je wil dat sommige kruimels groter zijn dan andere.
Haal na 30 minuten het deeg uit de koelkast. Rol het uit tot ongeveer een halve centimeter en bekleed de vorm ermee. Het deeg breekt waarschijnlijk als je het optilt, dat is niet erg. Duw het deeg gewoon in de vorm tot hij helemaal bedekt is.
Verdeel de appelvulling over de taartvorm en strooi de kruimels eroverheen. Bak circa 50 minuten. Het is belangrijk dat de bodem goed gaar is. Als de kruimels te snel verkleuren, kun je de taart eventueel afdekken met aluminiumfolie.
Haal de taart uit de oven en laat iets afkoelen voordat je hem serveert, eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Ik zou graag willen weten hoe ik…