Waar ben je naar op zoek?

Hoe maak je Slagroom


De juiste verhouding van ingrediënten. De juiste snelheid. Dit samen maakt het geheel mooi stevig en toch luchtig. Hans leert je in deze video hoe je het beste kunt opkloppen en de lekkerste slagroom maakt.

Ingrediënten

Slagroom 35% vet
Suiker (optioneel)

Keukengereedschap

Keukenmachine of handmixer
Grote kom

Bereiding

Kies altijd voor slagroom met minimaal 35%, zo weet je zeker dat deze mooi stijf wordt. Giet je slagroom in een grote kom. Wil je graag gezoete slagroom? Ga dan altijd voor 10% van het aantal milliliter slagroom. Gebruik je 750 milliliter slagroom, voeg je hier dus 75 gram suiker aan toe.

Mix met je keukenmachine of handmixer de slagroom en eventueel suiker op een lage stand. Zodra de slagroom iets is opgestijfd, kun je de snelheid langzaam opvoeren.

Hou je slagroom goed in de gaten. Als deze de juiste stijfheid bereikt heeft, stop je met het opkloppen. Doe dit liever te vroeg, dan te laat. Slagroom die te ver geklopt is kun je niet meer gebruiken. Is je slagroom toch niet stijf genoeg? Klop deze dan nog even met de hand.

TIP: voor extra mooie slagroom, zet je de kom een kwartier voor je de slagroom gaat kloppen in de vriezer.

Een vraag aan Hans?

Ik zou graag willen weten hoe ik…