De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemakkelijk
Ben je op zoek naar een recept voor gevulde koeken? Maak zelf knapperige, verse gevulde koeken met dit heerlijke recept van Hans Spitsbaard. Ideaal als tussendoortje!
Werkwijze
- Maak een zetdeeg van alle ingrediënten. Begin met het mengen van de boter met de suiker, het ei en de melk. Voeg nu de bloem, de kaneel, de bakpoeder en het zout toe. Meng zo kort mogelijk tot een mooi samenhangend deeg. Voeg nog een druppeltje water toe als je denkt dat het deeg te droog is. Leg het deeg verpakt in vershoud folie minimaal 2 uur in de koelkast, om stevig te laten worden.
- Maak ondertussen de spijsvulling. Meng de spijs met de boter tot alles klontvrij is. Voeg nu het ei en de citroenrasp toe. Slap de spijsvulling nu af met water. Doe dit beetje bij beetje. De spijs moet spuitbaar zijn, maar mag beslist niet uitlopen!
- Kneed het deeg even kort door en bestuif het aanrecht met bloem. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte. Neem de achterkant van de steker en markeer cirkels op het deeg.
- Spuit doppen spijsvulling in het midden van elke cirkel. Bevochtig het deeg licht, met behulp van de plantenspuit. Leg hier een tweede plak deeg van 3 mm dik bovenop. Druk rondom de spijs het deeg een beetje aan.
- Steek de gevulde koeken uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk ze met een beetje losgeklopt ei en druk bovenop een 3-tal hele amandelen in de koek. Strijk de koeken daarna nogmaals af met losgeklopt ei.
- Bak de gevulde koeken op 190 °C, ongeveer 15 tot 20 minuten. Laat ze minimaal 10 minuten afkoelen voor je ze serveert.