Waar ben je naar op zoek?


Ingrediënten

  • 100 G eigeel
  • 200 G fijne kristalsuiker
  • 670 G slagroom
  • 225 G pure chocolade (liefst niet puurder dan 70 %)

Werkwijze

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en zet deze gekoeld weg tot verder gebruik. Smelt de chocolade au bain-marie (zie techniekvideo??). Maak een pate a bombe van het eigeel en de suiker. Doe het eigeel in de kom van de keukenmachine met de garde. Neem een steelpan en doe hier de suiker met 60 gram water in. Kook het suikerwater tot 116 °C. Klop het eigeel ondertussen op de hoogste versnelling. Verlaag de snelheid als het suikerwater op temperatuur is en giet het suikerwater in een kleine straal bij het eigeel. Klop de pate a bombe verder tot deze lauw is. Spatel de gesmolten chocolade door de pate a bombe. Spatel tot slot de lobbige room door het chocolademengsel.

TIP: Deze chocolademousse is heerlijk voor lepel-dessertjes (bijvoorbeeld in een mooi dessertglas). Wil je deze chocolademousse gebruiken voor een taart? Dan zal deze iets steviger moeten zijn. Voeg in dat geval 4 blaadjes gelatine toe. Week deze 10 minuten in koud water. Smelt de blaadjes met iets aanhangend vocht op zeer laag vuur (niet koken!). Meng de gelatinemassa door de gesmolten chocolade en voeg vervolgens de pate a bombe toe. Ga verder zoals beschreven in het recept.

Typ hier jouw tip of reactie...

Een vraag aan Hans?

Ik zou graag willen weten hoe ik…