Hoe maak je Chocoladeletters

Ingrediënten

  • Getempereerde chocolade
  • 150 gram roomboter

Benodigdheden

  • Doosje (om je letter in op te spuiten)
  • Spuitzak (gekarteld spuitmondje van 10mm)
  • Krabbertje/spatel

Wil je zelf een chocoladeletter maken? In deze techniekvideo legt Hans uit hoe je te werk gaat. 

Bereidingswijze
Dit recept is voor 500 gram melkchocolade.

Voorbereiding
Tempereer de chocolade (zie video). Zorg ervoor dat je alle materialen hebt klaarliggen.

  • Een doosje (om je letter in op te spuiten)
  • Een spuitzak (met een gekarteld spuitmondje van 10 mm)
  • Een krabbertje/spatel.

Instructie

  • Klop 150 gram roomboter zeer luchtig. Is de boter nog te koud? Warm deze dan heel kort op in de magnetron. De boter mag nooit smelten!.
  • Meng met een garde beetje bij beetje wat boter door de getempereerde chocolade. De hoeveelheid is lastig te zeggen en moet een beetje op gevoel. De chocolade wordt door de boter dikker en spuitbaar. Voeg niet teveel in een keer toe. Toevoegen kan altijd. Eruit halen niet meer.
  • Spuit je gewenste letter op en trek deze eventueel nog een keer over.
    • Decoreer eventueel met gedroogd fruit/noten.
  • Laat de letter 30 minuten uitharden in de koelkast.

Voor wit en pure letters, kunnen de hoeveelheden boter iets afwijken. Kijk naar de chocolade (hoe dik deze wordt) en voeg eventueel wat meer boter toe. Luchtige boter die je overhoudt kun je altijd weer hergebruiken.

Andere interessante techniekvideo’s:

Typ hier jouw tip of reactie...

Een vraag aan Hans?

Ik zou graag willen weten hoe ik…