Waar ben je naar op zoek?

Hoe maak je Botercrème


Botercrème is een mooie stevige en dikke crème die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als topping voor je cupcakes. Hoe zorg je voor de perfecte balans? Bekijk deze video en kom erachter.

Ingrediënten

150 G volle melk
15 G fijne kristalsuiker
1/2 vanillestokje
15 G custardpoeder
1 eidooier
150 G boter (kamertemperatuur)
45 G witte basterdsuiker

Keukengereedschap

Steelpan
Garde
Schaal of plat bord
Plasticfolie

Bereiding

Breng ongeveer viervijfde van de melk met de suiker, het merg van het vanillestokje en het vanillestokje aan de kook. Roer ondertussen de overige melk met de eidooiers en het custardpoeder tot een glad papje.

Giet een scheutje van de kokende melk al roerende bij het papje. Giet alles vervolgens terug in de pan en breng onder voortdurend roeren weer aan de kook. De banketbakkersroom zal nu gaan binden. Gaar de banketbakkersroom nog zo’n 30 seconden, terwijl je stevig blijft roeren. Stort de banketbakkersroom direct in een schaal of op een plat bord en dek af met plasticfolie. Zorg ervoor dat het plasticfolie in direct contact is met de banketbakkersroom, zodat zich geen vel kan vormen. Laat de banketbakkersroom volledig afkoelen in de koelkast.

Klop de boter met de basterdsuiker in ongeveer 5 minuten zalvig. Voeg de afgekoelde banketbakkersroom toe en klop de botercrème in 15-20 minuten zeer luchtig.

Een vraag aan Hans?

Ik zou graag willen weten hoe ik…