Waar ben je naar op zoek?

Hoe maak je Boerencake


Vaak zijn de simpelste bakrecepten juist een kunst om te maken. Neem nou deze boerencake. Het is essentieel dat je de boter en de suiker heel héél lang laat draaien om een enorm smeuïg effect te krijgen. Neem er dus de tijd voor. Als je denkt: nou, nu is het wel genoeg gemengd, laat de machine dan nog een extra minuut draaien.

Dit heb je nodig

Voor de cake:

  • 200 gram boter
  • 200 bloem
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 4 eieren
  • snuf zout

Voor de frosting:

  • 75 gram  zachte boter
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram poedersuiker

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in de keukenmachine de boter en de suiker tot een glad geheel. Laat de machine minstens 10 minuten draaien. Voeg daarna, draaiend, de eieren één voor één toe. Voeg nu de bloem, het bakpoeder en het zout toe en schep dat om met een spatel of laat het langzaam draaien in de keukenmachine.

Stort het beslag in een ingevet of een met bakpapier bekleed bakblik en zet dat voor 60 minuten in de oven. Haal de cake uit het bakblik en laat die afkoelen.

Voor de frosting: doe de boter in een mengkom en klop met de garde van de keukenmachine 3 minuten romig. Voeg de roomkaas en de poedersuiker toe en klop 5 minuten door tot het een stevige frosting is.

Smeer de frosting op de afgekoelde cake en versier eventueel met rood fruit. Top af met nog wat poedersuiker.

Typ hier jouw tip of reactie...

Een vraag aan Hans?

Ik zou graag willen weten hoe ik…