Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de boter in blokjes en doe samen met de kristalsuiker, bloem, het ei en een snuf zout in de kom van de keukenmachine. Meng met de deeghaak tot een deeg. Meng niet te lang, dan wordt het deeg taai.
Stort het deeg op een licht bebloemd werkblad. Als je nog losse stukjes bloem onderin de kom hebt, kun je die nu door het deeg kneden. Kneed het deeg tot een bal, verpak in plastic folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Maak intussen de lemon curd. Doe de citroenrasp, het citroensap, de suiker en boter in een hittebestendige kom. Breng een klein laagje water in een steelpan aan de kook en zet de kom hierop. Zorg ervoor dat de pan het water niet raakt. Zet het vuur iets lager en roer met een garde tot de boter is gesmolten.
Kluts de eieren los en voeg deze toe zodra de boter is gesmolten. Blijf goed roeren tot het mengsel ongeveer zo dik is als vla. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Laat de lemon curd afkoelen en bewaar in de koelkast tot je hem gebruikt. Als hij afkoelt, stijft hij nog iets meer op.
Haal na 30 minuten het deeg uit de koelkast. Rol het uit tot ongeveer een halve centimeter. Steek met de bloemenvorm bloemetjes uit het deeg en duw deze in de muffinvorm. Aan de onder kant breekt het deeg, dat is niet erg. Duw losse stukjes deeg in de vorm tot alles weer heel is. Bak de vormpjes in 12 tot 15 minuten goudbruin. Doe dit in delen, zodat het deeg niet overlapt in de vorm.
Laat het deeg helemaal afkoelen voordat je het uit de muffinvorm haalt. Kijk heel goed uit, het deeg is breekbaar. Bestrooi de afgekoelde bloemenvormpjes met poedersuiker. Doe de lemon curd in een spuitzak en spuit in de vormpjes. Als je geen spuitzak hebt, kun je ook een lepel gebruiken. Versier de taartjes met chocoladebolletjes of rood fruit.
Ik zou graag willen weten hoe ik…