Hoe maak je Bananenbrood

Ingrediënten

  • 150 g boter (gesmolten)
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 150 g ei (ongeveer 3 eieren)
  • 60 g volle melk
  • 75 g griekse yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 bananen (+1 voor de afwerking)
  • 170 g bloem
  • 80 g amandelmeel
  • 1 zakje baking soda
  • Mespuntje zout
  • 50 g gedroogde cranberry’s
  • 100 g noten (geroosterd en naar keuze)
  • 1 flinke theelepels kaneel

Ben je op zoek naar een recept voor bananenbrood? In deze video deelt Hans tips voor een lekker, smeuïg bananenbrood recept. Ideaal als tussendoortje!

Bereidingswijze

  • Vet een cakeblik van 25 cm lang in met boter en bekleed eventueel met een stukje bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht).
  • Smelt de boter (let op! Niet te heet!).
  • Voeg de melk en de vanillesuiker toe en roer door.
  • Voeg vervolgens de eieren toe en roer goed door met de garde.
  • Prak de bananen helemaal fijn en meng deze samen met de rest van de grondstoffen goed door het beslag.
  • Doe het beslag in het cakeblik en snijdt de laatste banaan door de lengte door de helft. Leg deze met de bolle kant in het beslag.
  • Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.

 

Andere interessante techniekvideo’s:

Typ hier jouw tip of reactie...

Een vraag aan Hans?

Ik zou graag willen weten hoe ik…