Zoete puntpaprika rolls met basilicum en walnoten

Ingrediënten

Ingrediënten voor 6 personen.

Deeg
  • 400 gr bloem
  • 10 gr gist
  • 10 gr zout
  • 50 gr ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 1 ei
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 250 ml (plantaardige) melk (lauwwarm)
Vulling
  • 1 zoete puntpaprika
  • 35 g verse basilicum
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • Handje walnoten
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Baktijd: 30 min.
  • Wachttijd: 90 min.
  • Bereidingstijd: 20 min.

De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemiddeld

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten voor het deeg samen in een kom en mix voor zo’n 5-8 minuten op een lage stand tot een mooie deegbal. Als je geen keukenmachine hebt kan je het deeg ook met de hand kneden voor zo’n 10-15 minuten.
  2. Leg de deegbal in een ingevette kom en bedek met een vochtige theedoek. Laat het deeg rijzen voor ongeveer een uur tot het deeg verdubbeld is.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en rooster de punt paprika in de oven met wat olijfolie en peper en zout voor ongeveer 30 minuten. Laat de oven daarna aan staan voor de broodjes straks.
  4. Mix de zoete puntpaprika daarna samen met alle ingrediënten voor de vulling in een foodprocessor en maak verder op smaak met peper en zout.
  5. Stort het deeg op je keukenblad en rol langwerpig uit met een breedte van ongeveer 15 cm. Besmeer het gehele deeg met de vulling van zoete puntpaprika en rol daarna op vanuit de lengte. Snijd de rol in 6 gelijke stukken en leg deze in een ovenschaal tegen elkaar aan. Leg de vochtige theedoek er nog even overheen en laat nog rijzen voor 30 minuten op een warme plek.
  6. Bak vervolgens de broodjes in het midden van de oven voor zo’n 25-30 minuten tot deze mooi goudbruin gebakken zijn.

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

welke keukenmachine het beste bij jou past?