Vegan dumplings

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen.

Voor het deeg
  • 280 gram bloem, plus extra om te bestuiven
  • 150 ml kokend water
  • 1 theelepel zout
Voor de dipsaus
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstwijnazijn
  • 2 theelepels chili olie
Voor de vulling
  • 1 wortel, geschild
  • 1 stuk gember van ongeveer 5 cm, geschild
  • 300 gram cashewnoten
  • 140 gram kastanjechampignons, schoongemaakt en in vieren gesneden
  • 4 lente uitjes, gesnipperd
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Benodigdheden

  • Baktijd: 10 min.
  • Bereidingstijd: 20 min.

Bereidingswijze

  • Start met de voorbereiding van het dumpling deeg. Monteer de deeghulp op de MultiPro Sense foodprocessor. Doe de bloem en het zout in de kom en zet de machine op gemiddelde snelheid. 
  • Giet geleidelijk het kokende water erbij, tot het deeg een bal vormt. 
  • Neem de deegbal uit de machine. Kneed de bal kort op het aanrecht, verpak het in plasticfolie en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. 
  • Meng alle ingrediënten voor de dipsaus met elkaar in een kleine kom en zet apart. 
  • Nu is het tijd voor de vulling. Selecteer de grove rasp op de foodprocessor en rasp de wortel en de gember. 
  • Laat de wortel en de gember in de kom zitten en schakel over op het mes. Voeg de cashewnoten, champignons, lente uitjes, sojasaus en zwarte peper toe. 
  • Mix de ingrediënten voor de vulling samen op een hoge snelheid tot ze volledig fijngehakt en gemixt zijn. 
  • Haal het deeg uit de koelkast, pak het uit en leg het op een met bloem bestoven oppervlak. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 tot 3 mm en snijd er rondjes uit met een steker van 9 cm. 
  • Schep de vulling met een lepel in het midden van het rondje. Maak de rand nat met een natte vinger of een deegkwast. Plooi de rand van het deeg van links naar rechts en knijp het deeg met je vingers samen om het te sluiten. Wanneer je halverwege de cirkel bent, verbind je de geplooide voorkant met de gladde achterkant. Je hebt nu een maanvormige dumpling.
  • Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling, totdat alle dumplings klaar zijn. 
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur en voeg de dumplings toe. Leg de platte kant naar beneden. 
  • Bak de dumplings ongeveer 2 minuten, giet er dan 5 eetlepels water bij en doe er snel een goed sluitend deksel op. Zet het vuur laag en laat de dumplings nog 5 minuten stomen. 
  • Serveer de dumplings met de dipsaus. 

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

naar welke keukenmachine het beste bij jou past?