Ingrediënten
Ingrediënten voor de bodem- 130 gr wortel (geraspt)
- 12 dadels (zonder pit)
- 40 gr amandelmeel
- 2 tl kaneelpoeder
- 20 gr kokosrasp
- 80 gr pecannoten
- 1 el ahornsiroop
- 2 el water
- Snufje zout
- 200 gr cashewnoten (nacht in water geweekt)
- 400 gr volle kokosmelk
- 1 el ahornsiroop
- Handje gehakte pecannoten
Benodigdheden
- Springvorm (19 cm)
- Keukenmachine
Zo maak je het
- Laat de dag voordat je de taart gaat bakken de cashewnoten weken in een kom met water en zet de kokosmelk in de koelkast om hard te worden.
- Begin met de bodem en schil daarvoor de wortel en rasp fijn met hulp van een keukenmachine of met de hand. Mix vervolgens samen met alle ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor tot een glad deeg.
- Bedek een taartvorm met losse bodem met bakpapier en vet vervolgens de hele vorm in met een bakspray of met boter.
- Stort het deeg in de vorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem zolang in de koelkast om alvast op de stijven.
- Maak nu de vulling en mix daarvoor de cashewnoten samen met de bovenste harde laag die op de kokosmelk is gekomen en de ahornsiroop tot een gladde massa in een foodprocessor. Giet vervolgens op de bodem in de vorm en laat het geheel opstijven in de koelkast voor minimaal 4 uur.
- Versier als laatst de taart nog met een handje gehakte pecannoten