Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen.
Crème brûlée- 500 ml slagroom
- 5 eidooiers
- 80g kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- 6 kardemom peulen
- 4 el rietsuiker (of lichtbruine basterdsuiker)
Benodigdheden
- 4 crème brûlée schaaltjes
- Crème brûlée brander
- Baktijd: 45 min.
- Wachttijd: 120 min.
- Bereidingstijd: 20 min.
De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemakkelijk
Recept Crème brûlée met vanille en Kardemom
Met dit recept voor crème brûlée zet je zo een heerlijk dessertje op tafel. Ideaal als je nog wat overgebleven eidooiers hebt van een ander recept.
Lees in de bijbehorende blog wat je kunt doen met overgebleven eiwit en eigeel of bekijk ook het recept voor advocaat.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Splits de eieren. Bewaar het eiwit voor een ander gerecht (zet het in de koeling of vries in).
- Giet de slagroom in een klein steelpannetje. Schraap het merg uit het vanillestokje voeg het merg en het stokje samen toe aan de slagroom. Druk de kardemom peulen plat en voeg deze ook toe in de pan.
- Verhit de slagroom op een laag vuur. Zorg dat de slagroom niet gaat koken, maar laat de smaak van de vanille en kardemom even langzaam in de slagroom trekken.
- Haal de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje en de kardemom peulen.
- Mix de eidooiers met de suiker en voeg daarna al roerend het slagroom mengsel toe aan de eidooiers.
- Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal of diepe bakplaat. Laat water koken en vul een ovenschaal of bakplaat met een laagje water. Zet vervolgens in de oven en gaar de crème brûlée in de oven voor zo’n 45 minuten.
- Laat de crème brûlée vervolgens afkoelen en laat nog even opstijven in de koelkast voor minimaal 2 uur.
- Voor het serveren, verdeel de suiker over de schaaltjes en karamelliseer de suiker met de crème brûlée brander.