Ingrediënten
Ingrediënten voor 8 personen.
Stoofperen- 4 stoofperen
- 2 stokjes kaneel
- 5 kardemom peulen
- 1 el gedroogde hibiscus
- 750 ml rode wijn
- 70 g eiwit (zo’n 2 eieren)
- 100 g kristalsuiker
- Halve citroen
- 1,5 tl maïzena
- 250 ml mascarpone
- 125 ml slagroom
- Handje geroosterde amandelen
- Paar takjes verse tijm
Benodigdheden
- Keukenmachine
- 2 spuitzakken
- Schilmesje
- Baktijd: 90 min.
- Wachttijd: 60 min.
- Bereidingstijd: 120 min.
De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemiddeld
Dit is een van mijn favorieten stoofperen desserts! Ideaal om het kerstdiner mee af te sluiten. Hieronder kan je stap voor stap lezen hoe je dit kerstdessert maakt. En in deze blog vertel ik je alles over stoofperen.
Mini pavlova’s
- Verwarm de oven voor op 100 graden.
- Zorg dat de kom van je keukenmachine helemaal vet vrij is. Om hier zeker van te zijn, snij ik altijd een citroen door de helft en smeer ik de kom in met citroensap.
- Splits de eieren en zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Het eigeel kan je bewaren voor een ander gerecht.
- Klop het eiwit op in je keukenmachine. Als het eiwit begint te schuimen voeg dan beetje bij beetje de suiker toe. Mix op de hoogste stand tot het eiwit helemaal stijf is.
- Voeg als laatste de maïzena toe en mix nog even kort door.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Schep het eiwit in een spuitzak en spuit 8 kleine pavlova’s op het bakpapier, hou wel wat ruimte over tussen de pavlova’s. Duw vervolgens kleine kuiltjes in het midden van de pavlova’s met de achterkant van een kleine lepel. Hier kan je straks gemakkelijker de mascarpone room in spuiten.
- Droog de pavlova’s in het midden van de oven voor zo’n 1,5 uur. De tijd ligt een beetje aan de dikte van de pavlova’s die je gemaakt hebt, maar de tijd ligt rond de 1,5 uur. De pavlova’s zijn klaar als je ze gemakkeljjk van het bakpapier kan halen zonder dat de onderkant nog blijft plakken.
Mascarpone room
- Klop de mascarpone op in je keukenmachine samen met de slagroom en suiker.
- Als de room mooi stevig is, schep deze dan over in een spuitzak en bewaar zolang in de koeling.
Dessert afmaken
- Halveer de stoofperen in de lengte.
- Spuit een toefje mascarpone room op de pavlova’s en leg hier een halve stoofpeer op.
- Hak de amandelen fijn en garneer als laatst met de geroosterde amandelen.