Ingrediënten
Ingrediënten voor 8 personen.
Voor het beslag- 220 g ongezouten boter, in blokjes
- 150 g witte chocolade, in stukjes gebroken
- 130 g lichtbruine suiker
- 120 g basterdsuiker
- 3 eieren, losgeklopt
- 1 ½ tl vanille-extract
- 280 g bloem
- ¼ tl zout
- 60 g witte chocolade chips
- 150 g speculoospasta
Benodigdheden
- Kenwood keukenmachine
- 23 cm vierkant bakblik
- Baktijd: 30 min.
- Bereidingstijd: 15 min.
Bereidingswijze
- Om te bereiden, vet en bekleed een vierkante bakvorm van 23 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180ºC.
- Bevestig de EasyWarm kom van 7 liter aan de machine en monteer vervolgens de slagroomklopper.
- Voeg de ongezouten boter en witte chocolade toe. Zet temperatuurstand 9, roersnelheid 1 en tijd op 15 minuten. Eenmaal gesmolten, haal de kom uit de machine en zet opzij.
- Bevestig de mengkom van 5 liter aan de machine en monteer de garde.
- Weeg in de kom de lichtbruine suiker en de basterdsuiker en voeg dan de losgeklopte eieren en het vanille extract toe.
- Start de machine op maximale snelheid en klop gedurende 2 minuten.
- Vervang de garde door de K-Klopper.
- Giet het gesmolten chocolademengsel van eerder in de kleine mengkom.
- Voeg in etappes het bloem en zout toe en start de machine op snelheid 1 gedurende 30 seconden.
- Voeg als laatste de stukjes witte chocolade toe en mix gedurende 10 seconden op min. snelheid.
- Leeg de blondiemix in het voorbereide blik.
- Schenk met behulp van een lepel willekeurig wat speculoos door het browniemengsel en meng het vervolgens willekeurig door elkaar met een satéprikker. (Zo krijg je het marble effect)
- Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Snijd in plakjes en serveer licht warm.