Pompoendahl en chapati

Ingrediënten

Ingrediënten voor 6 personen.

Voor de chapati
  • 280 gram volkorenmeel, plus extra om te bestuiven
  • 180 ml warm water
  • 10 gram gesmolten ghee
Voor de pompoen dahl
  • 3 teentjes knoflook
  • Ongeveer 4 cm gember, geschild
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes
  • 2 eetlepels ghee of olijfolie
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 200 g gehakte tomaten
  • 450 gram pompoen, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 400 gram rode linzen
  • 1 liter groentebouillon

Benodigdheden

  • Baktijd: 60 min.
  • Bereidingstijd: 40 min.

Bereidingswijze

  • Bevestig de Cooking Chef kom aan de machine en plaats het deegwerktuig om de chapati te maken. 
  • Voeg het volkorenmeel en het water toe in de kom van de Cooking Chef en breng vervolgens de spatbescherming aan. 
  • Kies de voorinstelling voor 10 minuten deeg kneden en druk op de draaiknop om te beginnen. 
  • Doe het deeg in een aparte kom en laat het afgedekt 30 minuten rusten. 
  • Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en verdeel het in 12 stukken. 
  • Rol één stuk tot een bal, maak het plat en rol dan met een deegroller uit tot een grote, zo dun mogelijke cirkel. 
  • Zet een grote platte pan op middelhoog vuur en bak de chapati’s ongeveer 2 minuten tot ze bruine plekken krijgen. 
  • Draai de chapati’s om en bak de andere kant. Leg op een serveerbord en bestrijk met de gesmolten ghee. 
  • Herhaal dit met de overige deegstukken. Dek de chapati af met een doek tot het klaar is om te eten. 
  • Doe voor de dahl de knoflook, gember en chilipeper in de mini hakmolen. Zet vast met de messen, sluit vervolgens aan op de hogesnelheidsuitgang en maak het op hoge snelheid tot een pasta. 
  • Til de kop van de Cooking Chef XL-machine op en monteer het hitteschild en het roerwerk. 
  • Bevestig de Cooking Chef XL kom aan de machine en monteer de roerhulpclip. 
  • Voeg de ghee toe in de kom en monteer het spatscherm. 
  • Kook op 130°C op snelheid 1 gedurende 1 minuut. 
  • Voeg de ui en de eerder gemaakte pasta van knoflook, gember en chilipoeder toe en kook op 120°C voor 6 minuten op snelheid 1. 
  • Voeg de kruiden en specerijen toe (koriander, komijn, kurkuma en kerriepoeder) en kook op 110°C gedurende 3 minuten op snelheid 1.
  • Voeg ten slotte de pompoen, linzen en groentebouillon toe en kook het geheel 30 minuten op 110°C op snelheid 1. 
  • Breng goed op smaak en serveer met verse koriander en de zelfgemaakte chapati. 

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

naar welke keukenmachine het beste bij jou past?