Waar ben je naar op zoek?

Pistache & Sinaasappelcake

Ingrediënten

Ingrediënten voor 10 personen.

Voor de cake:
  • 150 g zachte boter
  • 150 g basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 80 g bloem
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 100 g pistachenoten, gehakt
  • 70 g gemalen amandelen
  • 2 tl oranjebloesemwater
Voor het glazuur:
  • 250 g mascarpone
  • 50 g basterdsuiker
  • 1 tl oranjebloesemwater
  • ½ tl vanille extract
  • Gesneden pistachenoten en gekonfijte stukjes sinaasappel om te versieren (optioneel)

Benodigdheden

  • Wachttijd: 45 min.
  • Bereidingstijd: 20 min.

De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: makkelijk

Deze verrukkelijke pistachecake past perfect bij een vers gezette kop koffie of thee. De delicate smaken en romige mascarpone topping vormen een perfecte combinatie. Dat smaakt naar meer!

  1. Verwarm je oven voor op 170 ° C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Monteer de Kenwood Chef keukenmachine met de slagroomklopper en doe de boter en suiker in de kom.
  3. Zet de machine op een lage snelheid, voer dan langzaam op tot een middelhoge snelheid en klop de boter en suiker samen tot bleek, licht en luchtig, gedurende ongeveer 5 minuten.
  4. Breek een ei in de kom en voeg een lepel bloem toe om te voorkomen dat het beslag gaat stremmen. Klop het mengsel 30 seconden samen, tot het volledig gemengd is, herhaal dan met elk van de overgebleven eieren en voeg bij elk ei een lepel bloem toe.
  5. Zodra het laatste ei is gemengd, zeeft u de resterende bloem en bakpoeder erdoor. Verwissel het komgereedschap voor de K-klopper en zet de machine op een lage snelheid totdat de bloem net is gemengd.
  6. Voeg de gemalen pistachenoten en amandelen toe en mix opnieuw op lage snelheid tot ze net gecombineerd zijn.
  7. Voeg als laatste het oranjebloesem water toe en meng kort op lage snelheid.
  8. Schraap het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  9. Bak 45 minuten-1 uur in de voorverwarmde oven, tot een prikker die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uitkomt.
  10. Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm op een koelrek tilt.
  11. Bereid het glazuur voor terwijl de cake afkoelt.
  12. Voeg alle glazuuringrediënten toe aan de schone kom van je keukenmachine, voorzien van de slagroomklopper en klop op gemiddelde snelheid tot een luchtig en glad geheel.
  13. Als de cake volledig is afgekoeld, bedek dan met het glazuur en decoreer met geraspte pistachenoten en gekonfijte sinaasappelschijfjes.

 

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

naar welke keukenmachine het beste bij jou past?