Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen.
- 120 g ongezouten roomboter
- 175 g lichtbruine basterdsuiker
- 150 g peer (geschild)
- 3 el water
- 2 tl speculaaskruiden
- 3 eieren
Benodigdheden
- Steelpan
- Kom (voor au-bain-marie verwarmen)
- Blender (pureren peren)
- Handmixer (eieren kloppen)
- Wachttijd: 15 min.
- Bereidingstijd: 20 min.
De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemakkelijk
Wist je dat curd eigenlijk heel gemakkelijk is om zelf te maken? Cecile schreef er een blog over, met tips en inspiratie voor het zelf maken van lemon curd en andere curd variaties. Daarnaast deelt ze dit heerlijke recept met je. Nu kun jij ook zelf homemade peren curd maken!
Basisrecept voor 400 ml peren curd
- Smelt de roomboter met de suiker in een kom au-bain marie.
- Pureer ondertussen de peren met de 3 el water tot een gladde puree. Dit kan je gemakkelijk doen met bijvoorbeeld de blender of de foodprocessor van Kenwood.
- Wanneer de roomboter helemaal gesmolten is, voeg dan de peren puree en de speculaaskruiden toe aan het mengsel en roer nog eens goed door.
- Klop de eieren kort op en voeg deze daarna ook al roerend toe aan het mengsel.
- Laat het mengsel langzaam dikker worden. Blijf af en toe nog doorroeren. De curd is klaar wanneer deze zo dik als Griekse yoghurt is.
- Haal de kom van de pan af en giet de curd over in een bakje om af te koelen of giet over in gesteriliseerde potjes als je de curd langer wilt bewaren.
Meer recept inspiratie
Meer inspiratie nodig? Bekijk de ook onze recepten voor andere vruchten curds: