Passievrucht curd Recept

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen.

  • 120 g ongezouten roomboter
  • 175 g kristalsuiker
  • 150 g passievrucht (vers of uit de diepvries)
  • 3 eieren

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Kom (voor au-bain-marie smelten)
  • Wachttijd: 15 min.
  • Bereidingstijd: 20 min.

De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemakkelijk

Wist je dat curd eigenlijk heel gemakkelijk is om zelf te maken? Cecile schreef er een blog over, met tips en inspiratie voor het zelf maken van lemon curd en andere curd variaties. Daarnaast deelt ze dit heerlijke recept met je. Nu kun jij ook zelf homemade passievrucht curd maken!

Basisrecept voor 400 ml passievrucht curd

  1. Smelt de roomboter met de suiker in een kom au-bain marie.
  2. Wanneer de roomboter helemaal gesmolten is, voeg dan de pulp van de passievrucht toe aan het mensel en roer goed door.
  3. Klop de eieren kort op en voeg deze daarna ook al roerend toe aan het mengsel.
  4. Laat het mensel langzaam dikker worden. Blijf af en toe nog doorroeren. De curd is klaar wanneer deze zo dik als griekse yoghurt is.
  5. Haal de kom van de pan af en giet de curd over in een bakje om af te koelen of giet over in gesteriliseerde potjes als je de curd langer wilt bewaren.

Meer recept inspiratie
Heb je naast dit recept voor passievrucht curd nog meer inspiratie nodig? Bekijk ook onze recepten voor andere vruchten curds:

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

welke keukenmachine het beste bij jou past?