Pantertaart

Ingrediënten

Ingrediënten voor 10 personen.

Voor de biscuit
 • 12 eieren
 • 360 gram kristalsuiker
 • 240 gram bloem
 • 120 gram maïzena
 • 3 tl bakpoeder
 • Voedingsmiddelenkleurstof roze, zwart, fuchsia
Voor de frambozenpuree
 • 150 gram diepvries frambozen
 • 1 el suiker
 • 1 tl citroensap
 • 3 spuitzakken
Voor de frambozencrème
 • 240 ml melk
 • 45 gram bloem
 • 200 gram boter
 • 200 gram poedersuiker
 • 1 tl vanille-extract
Voor de botercrème
 • 350 gram boter
 • 350 gram poedersuiker
 • Voedingsmiddelenkleurstof roze, zwart, fuchsia

Benodigdheden

 • Kenwood Chef Titanium
 • 3 cakeblikken (Ø 20 cm)
 • Spuitzakken
 • Spuitmondje #1M (Wilton)

De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Moeilijk

Deze pantertaart ziet er niet alleen spectaculair uit, hij is ook nog eens gevaarlijk lekker! Daphne van den Hoek (van Bakery from the corner) laat namens Mjamtaart zien hoe het moet.

Taart
Bak de taart in 3 aparte lagen. Als je 3 bakblikken en genoeg ruimte in de oven hebt, dan kun je het recept in 1 keer maken. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet 3 bakblikken in met bakspray en leg bakpapier op de bodem. Deel de ingrediënten voor de biscuit door 3. Splits de eieren en doe het eiwit in de mengkom van een staande mixer. Hou het eigeel nog even apart. Klop de eiwitten stijf met de mixer en voeg langzaam 100 g van de suiker toe tot je een mooi stevig schuim hebt. Haal de eiwitten uit de kom, doe ze in een schaal en zet apart. Doe het eigeel in de kom van de staande mixer, voeg de overige 20 g suiker toe en klop deze in 5 minuten schuimig en licht van kleur. Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Schep wat van het eiwit door het eigeel en meng dit goed zonder al te veel lucht uit het beslag te halen. Doe de rest van het eiwit bij het eigeel en spatel dit rustig door. Zeef de bloem boven de kom en spatel dit door tot alles goed gemengd is, maar nog wel luchtig. Hou 260 g van het beslag apart en verdeel dit over 2 schaaltjes. Meng door het grootste deel wat roze voedingsmiddelenkleurstof. Meng bij de apart gehouden delen door het ene deel zwarte voedingsmiddelenkleurstof en door het andere deel de fuchsia voedingsmiddelenkleurstof. Doe dit voorzichtig, zodat het beslag zo luchtig mogelijk blijft. Doe de 3 kleuren beslag in spuitzakken. Knip van de spuitzak met roze een groter puntje af en bij de andere 2 een klein puntje. 1 Verdeel roze beslag over de bodem van het bakblik. 2 Maak vervolgens 3 zwarte ringen in het roze beslag. 3 Spuit daarover 3 fuchsia ringen en 4 daarover weer 3 dunne zwarte ringen. Verdeel daarna voorzichtig het resterende roze beslag over het bakblik. Bak de biscuits in 20- 25 minuten gaar. De biscuit is gaar als deze terugveert als je er op duwt. Haal de biscuit uit de oven en los gelijk op een afkoelrek.

Frambozenpuree
Doe de frambozen, suiker en citroensap in een steelpan en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Doe de puree in een zeef zodat alle pitjes achterblijven en laat het afkoelen.

Frambozencrème
Verwarm de bloem met de melk in een steelpan. Klop onder het verwarmen voortdurend met een garde tot het mengsel dik wordt. Verdeel het mengsel over een bordje, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast. Doe de boter en de poedersuiker in de kom van een staande mixer en mix dit 10 minuten op vol vermogen. Voeg het bloemmengsel toe en mix nog 10 minuten rustig. Voeg de frambozenpuree toe en mix tot dit goed is gemengd. Doe de frambozencrème in een spuitzak.

Botercrème
Doe de boter en de poedersuiker in een kom van een staande mixer en mix dit 10 minuten op vol vermogen tot je een mooie, luchtige crème hebt. Haal 80 g van de botercrème uit de kom en hou dit even apart. Doe roze voedingsmiddelenkleurstof bij de botercrème die nog in de kom van de staande mixer zit en mix dit goed door. Verdeel de apart gehouden botercrème in twee delen van 40 g, meng door het ene deel zwarte voedingsmiddelenkleurstof en door het andere deel de fuchsia voedingsmiddelenkleurstof. Knip een klein puntje van de spuitzak.

Opbouwen van de taart
Smeer wat botercrème op het cakeboard en leg daar een cake op. Neem de spuitzak met frambozencrème en knip het puntje van de zak. Spuit een laag frambozencrème op de cake en leg daar een tweede cake op. Verdeel hier eerst een dun laagje jam over en spuit daarna weer een laag crème. 5 Leg vervolgens de laatste cake erop. Zet het geheel 30 minuten in de koelkast om wat steviger te worden. Haal de taart uit de koelkast en verdeel een dun laagje roze botercrème over de taart met behulp van een paletmes. Maak het glad met de smoother. Zet de taart terug in de koelkast voor minimaal 30 minuten. Haal de taart uit de koelkast en verdeel weer een laag botercrème over de taart, maak glad met de smoother en zet terug in de koelkast. Herhaal dit tot je een mooie gladde taart hebt en zet deze in de koelkast.

Luipaardprint

Knip kleine vierkantjes van een vel bakpapier. 6 Spuit hier een luipaardprint op met de zwarte en fuchsia botercrème. Spuit eerst de randjes met zwart en dan het midden met fuchsia. Leg de bakpapiertjes op een bord en zet deze 10 minuten in de koelkast om wat steviger te worden. 7 Haal de taart uit de koelkast en druk de bakpapiertjes voorzichtig op de taart. Zorg dat het hele printje goed is aangedrukt, zodat het niet losgaat als je het bakpapier eraf haalt. Zet de taart weer 10 minuten in de koelkast en verwijder dan voorzichtig de bakpapiertjes.

Afwerking
Doe de resterende roze botercrème in een spuitzak met spuitmondje #1M en spuit toeven op de taart. Decoreer deze eventueel nog met een roze suikerparel.

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

welke keukenmachine het beste bij jou past?