Ingrediënten
Ingrediënten voor 12 personen.
Ingrediënten voor 1 taart (22 cm)- 900 g roomkaas
- 125 g volle Griekse Yoghurt (10% vet)
- 225 g kristalsuiker
- 50 g bloem
- 1 vanillepeul
- 1 tl vanille extract (link naar blog over extracten)
- 260 g Bastogne koeken
- 105 g ongezouten roomboter (gesmolten)
- 250 g bevroren zomerfruit
- 2 el kristalsuiker
- 1 el maïzena
Benodigdheden
- Keukenmachine
- Springvorm met losse bodem (diameter 22cm)
- Baktijd: 120 min.
- Wachttijd: 120 min.
- Bereidingstijd: 30 min.
De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemakkelijk
De klassieke New York cheesecake wordt geserveerd zonder topping, dus zonder toegevoegde smaken zoals rood fruit of karamel. Met dit basisrecept maak je zelf een New York cheesecake. Probeer ook eens dit recept voor no-bake cheesecake. Of lees in de blog hoe je de perfecte cheesecake maakt.
Zo maak je New York cheesecake
- Verwarm de oven voor op 130 graden.
- Smelt de boter in een pannetje. Mix de koekjes tot fijne kruimels in je foodprocessor en voeg daarna al mixend de gesmolten boter toe.
- Bedek de taartbodem met bakpapier en druk hier de koekkruimels op tot een mooie strakke bodem.
- Voor de vulling. Zorg ervoor dat alle ingrediënten even op kamertemperatuur zijn gekomen. Mix eerst de roomkaas luchtig, samen met de kristalsuiker, het merg uit de vanille peul en het vanille extract. Voeg daarna beetje bij beetje de eieren toe aan het beslag en mix goed door.
- Voeg als laatst de Griekse yoghurt en bloem toe aan het beslag en mix nog even kort door.
- Spray de vorm nog even in met bakspray en stort het beslag op de taartbodem.
- Zet de taart in de oven, net onder het midden van de oven en zorg ervoor dat je onder dit rooster een bakplaat of ovenschaal vult met een laagje water. Dit zorgt ervoor dat de cheesecake niet zal scheuren in de oven.
- Bak de cheesecake voor 2 uur en laat daarna nog goed opstijven in de koelkast voor minimaal 2 uur.
Garneringstip
Je hebt nu de basis New York cheesecake gebakken, maar hoe leuk is het om deze cheesecake nog lekkerder te maken met een topping?
Ik maakte voor deze cheesecake nog een compote van rood fruit. Verwarm hiervoor het bevroren zomerfruit in een pannetje met de suiker. Zodra het fruit zacht is geworden, mix dan de maïzena met een scheutje water en roer dit even goed door totdat de maïzena helemaal opgenomen is in het water. Voeg dan het maïzena mengsel toe aan het fruit en laat nog even doorkoken. Haal de pan van het vuur en laat nog even afkoelen.