Lemon Curd recept

Ingrediënten

  • 175 g ongezouten roomboter
  • 175 g kristalsuiker
  • 2 citroenen (rasp en sap)
  • 2 eieren

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Rasp
  • Citruspers
  • Gesteriliseerde potjes (optioneel)
  • Kom (voor au-bain-marie smelten)
  • Wachttijd: 15 min.
  • Bereidingstijd: 20 min.

De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemakkelijk

Wist je dat lemon curd eigenlijk heel gemakkelijk is om zelf te maken? Cecile schreef er een blog over, met tips en inspiratie voor het zelf maken van lemon curd. Daarnaast deelt ze dit heerlijke recept met je. Nu kun jij ook zelf homemade lemon curd maken!

 

Basisrecept voor 400 ml lemon curd

  1. Smelt de roomboter met de suiker in een kom au-bain marie.
  2. Rasp ondertussen alvast de citroenen en pers het sap eruit. Als de roomboter helemaal gesmolten is, voeg dan de citroenrasp en het sap toe en roer alles goed door.
  3. Klop de eieren kort op en voeg deze daarna ook al roerend toe aan het mengsel.
  4. Laat het mengsel langzaam dikker worden. Blijf af en toe nog doorroeren. De curd is klaar wanneer deze zo dik als griekse yoghurt is.
  5. Haal de kom van de pan af en giet de curd over in een bakje om af te koelen of giet over in gesteriliseerde potjes als je de curd langer wilt bewaren.

Meer recept inspiratie
Heb je naast dit recept voor lemon curd nog meer inspiratie nodig? Bekijk de ook onze recepten voor andere vruchten curds:

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

welke keukenmachine het beste bij jou past?