Kokosnoot & kersen lamingtons

Ingrediënten

Ingrediënten voor 16 personen.

Voor de lamingtons
  • 3 eieren, eiwit en eigeel van elkaar gescheiden
  • 100 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 300 gram kersenjam
  • 150 gram ontpitte kersen (verse of ontdooid uit de diepvries)
  • 3 gelatineblaadjes
  • 150 gram gedroogde kokos
Optioneel
  • Verse kersen om te garneren

Benodigdheden

  • Baktijd: 25 min.
  • Bereidingstijd: 20 min.

De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemiddeld

From a land down under zijn deze Lamingtons. Het is een Australische lekkernij van spongecake, die omhuld zijn met chocoladeglazuur en daarna door kokosschaafsel zijn gerold. In dit recept zie je hoe je de lamingtons met kokos en kersen maakt, heerlijke exotische smaken!

Bereidingswijze

  • Begin met het verwarmen van de oven op 180 °C.
  • Doe de eiwitten in een grote kom en mix met een mixer met garde tot stijve pieken. Zet de eiwitten apart. 
  • Doe het eigeel, de suiker en het vanille-extract in een aparte kom en klop het mengsel met dezelfde garde tot het bleek en luchtig is en in volume verdubbeld is.
  • Daarna voeg je de eiwitten toe aan het dooiermengsel en schep een of twee keer om om het mengsel grof door elkaar te mixen.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en voeg de gesmolten boter toe. Roer voorzichtig tot een homogene massa en probeer er zoveel mogelijk lucht in te houden. 
  • Giet het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik van 20 bij 20 cm.
  • Zet het daarna in de oven en bak het 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het gerezen en goudkleurig is. Haal het bakblik uit de oven en zet het apart. 
  • Maak de kersendip terwijl het in de oven staat. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwarm de jam en de kersen in een pan op laag vuur, tot de jam los en vloeibaar is geworden. 
  • Haal de gelatine uit het water en voeg toe aan de pan. Roer totdat de gelatine is opgelost. 
  • Gebruik de staafmixer met het staafmixerhulpstuk om het jammengsel tot een gladde massa te pureren. Zet het mengsel eventjes opzij. 
  • Haal de cake uit de vorm als het nog warm is en snijd in vierkantjes. Doop elk vierkantje in het kersenmengsel om het aan alle kanten te bedekken en rol het vervolgens door de kokos.
  • Ten slotte, laat de lamingtons volledig afkoelen voordat je het opdient met verse kersen. 

Enjoy!

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

welke keukenmachine het beste bij jou past?