Herfst cheesecake met pompoen, pumpkin spice en dadelbodem

Ingrediënten

Ingrediënten voor 10 personen.

Cheesecake
  • 130 gr dadels
  • 30 ml heet water
  • 100 gr havermout
  • 600 gr roomkaas
  • 120 gr magere kwark
  • 250 gr pompoen
  • 130 gr kirstalsuiker
  • 1 tl pumpkin spice
  • Snufje zout
  • 3 eieren
Topping
  • 150 ml slagroom
  • 1/2 el suiker
  • Handje ongezouten amandelen
  • Kaneelpoeder

Benodigdheden

  • Baktijd: 105 min.
  • Wachttijd: 240 min.
  • Bereidingstijd: 45 min.

De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemiddeld

Een heerlijke kruidige herfst cheesecake om te bakken tijdens de regenachtige herfstdagen. Van de specerijen in deze cheesecake krijg je weer een lekker warm gevoel van binnen en zijn die regenachtige dagen toch zo vervelend nog niet. Ik bakte deze cheesecake in een hoge springvorm van 18 cm. Maar mocht je deze in een iets grotere springvorm willen bakken kan dat ook altijd. De cheesecake wordt dan iets lager en let er ook op dat de baktijd waarschijnlijk iets korter is dan in dit recept. Eetsmakelijk!

Zo maak je het:

  1. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook gaar in ruim kokend water en pureer daarna tot een gladde pompoen puree. Laat volledig afkoelen.
  2. Verwarm de oven ondertussen al voor op 150 graden.
  3. Haal de pitten uit de dadels en controleer of de dadels zacht genoeg zijn. Als de dadels nog vrij hard zijn, dan kan je ze het beste nog even in heet water laten weken. Mix daarna de dadels, havermout en het hete water in een foodprocessor tot een glad deeg. Als het deeg nog te droog is kan je altijd een klein beetje water toevoegen. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de gehele vorm in met bakspray of een beetje boter. Stort het dadeldeeg in de vorm en verdeel over de bodem. Druk goed aan met je handen of gebruik hiervoor de onderkant van een glas. Zet de springvorm zolang in de koelkast.
  4. Mix nu de roomkaas luchtig en voeg de suiker toe. Mix dit even kort samen en voeg daarna een voor een de eieren toe. Als de eieren zijn opgenomen in het beslag, voeg dan de magere kwark, de pompoenpuree, een snuf zout en de pumpkin spice toe aan het beslag. Mix tot een glad mengsel.
  5. Giet het beslag over de dadelbodem en bak in de oven voor 1,5 uur tot 1 uur en 45 minuten. Zet daarna de oven uit en laat eerst afkoelen in de oven. Zet daarna de cheesecake in de koelkast voor minimaal 4 uur om te laten opstijven.
  6. Voordat je de cheesecake wilt serveren, klop de slagroom op met de suiker. Vul een spuitzak met de slagroom en een kartelmondje en spuit langs de rand toefjes op de cheesecake. Besprenkel met kaneel en maak af met wat gehakte amandelen.

Eet smakelijk!

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

naar welke keukenmachine het beste bij jou past?