Hartige taartjes met feta en tomaat

Ingrediënten

Ingrediënten voor 8 personen.

Voor het deeg
  • 170 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 100 g boter, in blokjes
  • 1 eidooier
Voor de vulling
  • 200 g feta
  • 120 g volle roomkaas
  • ¼ theelepel zout
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 1 bosje koriander, blaadjes
  • 500 g heirloom-tomaten, in plakjes
  • 4 el geroosterde sesamolie
  • 2 eetlepels zwart geroosterde sesamzaadjes

Benodigdheden

  • Baktijd: 15 min.
  • Bereidingstijd: 20 min.

De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemiddeld

Bereidingswijze

  • Begin met het plaatsen van het snijmes in de mengkom van je foodprocessor en pulseer de bloem, het zout en de boter voor het deeg totdat de boter is verdeeld en de textuur lijkt op zacht paneermeel.
  • Voeg, terwijl de machine draait, de eidooier en 2 eetlepels ijskoud water toe en pulseer tot het deeg samenkomt in een grillige bal. Haal het deeg eruit, kneed het kort en wikkel het in huishoudfolie. Zet 30 minuten in de koelkast om af te koelen.
  • Verwarm je oven voor op 200C.
  • Voeg de feta, roomkaas, zout, peper en koriander toe aan de schone kom van je foodprocessor uitgerust met het snijmes, en bewaar een handjevol blaadjes voor de garnering. Pulseer alles samen tot je een smeuïge smeerpasta hebt, gespikkeld met groen. Zet apart.
  • Verdeel het deeg in 8 kleine balletjes en rol ze elk uit tot een cirkel van ongeveer 2-3 mm dik. Bekleed 8 taartvormpjes met het deeg en plaats alle taartvormpjes 15 minuten in de vriezer.
  • Bak de bevroren deegvormpjes in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en krokant. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Verdeel de romige vulling over de vormpjes en verdeel de tomaten over de vulling. Haal de gevulde taartjes uit hun vormpjes. Besprenkel de taartjes met sesamolie en zwarte sesamzaadjes en garneer met de bewaarde korianderblaadjes. Serveer onmiddellijk.

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

welke keukenmachine het beste bij jou past?