Hartige taart met pruimen, geitenkaas, dadels en noten

Ingrediënten

Ingrediënten voor 8 personen.

Voor 1 hartige taart
  • 300 g hartige taartdeeg
  • 2 pruimen
  • 200 ml slagroom
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 4 eieren
  • 1 rode ui
  • 125 g dadels (pit verwijderd)
  • 100 gr gemengde noten
  • Paar takjes verse tijm
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Ronde ovenschaal
  • Baktijd: 45 min.
  • Wachttijd: 15 min.
  • Bereidingstijd: 15 min.

De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemiddeld

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rooster in een droge pan de gemengde noten op een laag vuurtje. Snipper ondertussen de rode ui en voeg deze aan de pan toe als de noten al mooi goudbruin aan het kleuren zijn. Bak de rode ui nog even kort mee en haal dan van het vuur af.
  3. Klop de eieren en de slagroom samen in een kom en brokkel daarna de geitenkaas door het mengsel heen. Maak verder op smaak met peper en zout.
  4. Leg het hartige taartdeeg in een ronde ovenschaal en prik met een vork een paar gaten in de bodem. Snij de dadels in kleinere stukken en verdeel deze daarna over de bodem samen met de gebrande noten en rode ui. Snij de pruimen in partjes en leg daarna de partjes van 1 pruim in een waaier op de bodem. Giet het mengsel met de slagroom, eieren en geitenkaas hier overheen en verdeel daarna de laatste partjes pruim ook weer in een waaier over de hartige taart.
  5. Vouw de uitstekende randen van het hartige taartdeeg naar binnen en bak de hartige taart in het midden van de oven voor zo’n 35-45 minuten tot deze mooi goudbruin gebakken is.
  6. Garneer de hartige taart als laatst nog met een paar takjes verse tijm. Je kan de taart koud of warm eten, allebei erg lekker!

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

welke keukenmachine het beste bij jou past?