Hartige muffins met venkel, courgette en amandel

Ingrediënten

Voor 14 muffins
  • 250 gr bloem
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 2 eieren
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1 el bakpoeder
  • Halve courgette
  • Halve venkel
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr geraspte kaas
  • Handje amandelschaafsel
  • Sap van een halve citroen
  • Gedroogde rozemarijn
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Muffin vormpjes
  • Baktijd: 30 min.
  • Bereidingstijd: 15 min.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui en de venkel, snij de knoflook fijn en rasp de courgette.
  3. Smelt de roomboter in een kleine pan en klop de eieren samen met de melk. Voeg de gesmolten roomboter toe en mix nog kort even door. Voeg nu de ui, venkel, knoflook, courgette rasp en de geraspte kaas ook toe. Voeg beetje bij beetje de bloem samen met het bakpoeder toe en roer tot al de bloem is opgenomen in het beslag. Maak verder op smaak met het citroensap en peper en zout.
  4. Verdeel het beslag over de muffin vormpjes en garneer als laatst met de gedroogde rozemarijn en het amandelschaafsel.
  5. Bak in het midden van de oven voor zo’n 20-30 minuten tot de muffins mooi goudbruin gebakken zijn.

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

welke keukenmachine het beste bij jou past?