Glutenvrije vegetarische hartige taart met spinazie, brie, tijm en peer

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen.

Ingrediënten voor 1 hartige taart
  • 100 g amandelmeel
  • 100 g boekweitmeel
  • 200 g Griekse yoghurt, volle kwark of magere kwark
  • 4 eieren
  • 250 ml crème fraîche
  • 200 g spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 peer
  • 100-150 g brie
  • 1 el gedroogde tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Garnering
  • Evt. een paar takjes verse tijm

Benodigdheden

  • Springvorm of quiche vorm
  • Baktijd: 45 min.
  • Bereidingstijd: 20 min.

De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemakkelijk

Zo maak je deze glutenvrije quiche:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Vermeng het amandelmeel, boekweitmeel, yoghurt en een snuf zout in een
    grote kom en meng tot een deegbal. Bedek de quichebodem met bakpapier en
    vet de gehele vorm in. Stort het deeg nu in de vorm en druk aan met je handen
    tot een mooie bodem met opstaande randen.
    Ik gebruikte voor deze quiche zelf een quichevorm van 18 cm, hierdoor is de quiche vrij hoog. Mocht je een grotere
    vorm willen gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Dan zal de quiche alleen iets
    minder hoog worden. Zet de quichebodem zo lang in de koelkast en begin aan
    de vulling.
  3. Snij de ui in halve ringen en snij de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in een
    grote pan in een scheutje olijfolie voor een paar minuten. Voeg daarna de
    spinazie toe en laat deze langzaam slinken terwijl je af en toe de spinazie
    omschept in de pan. Als de spinazie helemaal gesloken is, zet dan het vuur uit
    en voeg een beetje peper en zout toe.
  4. Mix in een kom de eieren met de crème fraîche en voeg de gedroogde oregano
    en een snuf peper en zout toe. Snij daarna de peer in plakken of partjes en snij
    ook de brie in plakken.
  5. Verdeel het spinazie mengsel over de quichevorm en verdeel daarna de peer
    hier bovenop. Giet het eimengsel in de vorm en verdeel als laatst de brie over
    de quiche.
  6. Bak de quiche in de oven voor zo’n 40-45 minuten tot deze mooi goudbruin
    gebakken is.

Je kan de quiche warm of koud eten, allebei super lekker.

Lees tips over glutenvrij bakken >

Ontdek meer recepten >

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

naar welke keukenmachine het beste bij jou past?