Glutenvrije hartige biscoti met rode chili jam

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen.

Voor de biscoti
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 250 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel, plus extra om te bestuiven
  • 100 gr pijnboompitten
  • 1 handvol basicilum blaadjes
  • 2 kleine teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
  • 10 zongedroogde tomaten, uitgelekt
  • 3 eieren, geklopt
Voor de chili jam
  • 3 rode pepers, in grove stukken
  • 4 rode chilipepers, grof gehakt
  • 5 cm gember, geschild en in grove stukken gehakt
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • 350 gr basterdsuiker
  • 120 ml rode wijnazijn
  • 1/2 theelepel zout

Benodigdheden

  • Baktijd: 80 min.
  • Bereidingstijd: 10 min.

Mmm, biscoti! Traditonele Italiaanse amandel koekjes, met een stevige bite! Wij hebben een eigen draai aan deze Italiaanse lekkernij gegeven, zo kan je genieten van Italiaanse hartigheid.

Bereidingswijze

  • Allereerst, start met het verwarmen van de oven voor op 140°C.
  • Daarna beginnen we met het bereiden van de biscotti. Plaats de extra fijne raspschijf in de MultiPro Compact+ foodprocessor  en hak de Parmezaanse kaas in de kom. 
  • Breng het mesblad aan op de machine en weeg de bloem af in de kom, samen met 70 gram van de pijnboompitten, basilicumblaadjes, knoflook en kruiden. Doe het deksel erop en meng tot alles fijngehakt is.
  • Voeg de zongedroogde tomaten en de resterende pijnboompitten toe en stel de machine in op middelhoge snelheid. Voeg de geklopte eieren langzaam toe door de toevoerbuis en meng tot het een zacht deeg is.
  • Bestuif een glad oppervlak (bijvoorbeeld het keukenblad of een snijplank) met bloem en leg het deeg erop. Verdeel het deeg in 2 stukken. Rol ieder stuk uit tot een deegrol met een diameter van ongeveer 5 cm en leg de rollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Let op dat er voldoende ruimte is tussen beide rollen.
  • Bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en verlaag de ovenwarmte tot 120°C.
  • Laat het ongeveer 15 minuten afkoelen, snijd de rollen diagonaal in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg de plakken terug op de met bakpapier beklede bakplaat. 
  • Ten slotte, bak de plakken 50 minuten in de oven, tot ze gedroogd en stevig zijn, maar niet teveel kleur hebben gekregen. 

Nu gaan we met de jam aan de slag

  • Bereid de chili jam terwijl de biscoti in de oven staat. 
  • Plaats het mes in de kom van de schone keukenmachine en voeg de pepers, chilipepers, gember en knoflook toe. Hak de ingrediënten fijn in 30 seconden.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en meng nogmaals kort. Doe het mengsel in een grote pan, samen met de basterdsuiker, het rode wijnazijn en het zout. Breng het geheel aan de kook.
  • Laat de jam ongeveer 40 minuten zachtjes koken, of tot het is ingedikt. 
  • Giet de jam in gesteriliseerde potten en laat afkoelen.
  • En als kers op de taart serveer de afgekoelde biscoti met de chili jam. 

Beneficiare!

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

welke keukenmachine het beste bij jou past?