Fish Wellington

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen.

Voor het deeg
  • 250 gr bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 175 gr boter, op kamertemperatuur en in blokjes
  • 100 ml water
  • 1 ei, geklopt
Voor de vulling:
  • 450-500 gram zalm, zonder vel
  • Snufje zout en peper
Voor de saus
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 400 ml visbouillon
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml witte wijn
  • 2 theelepels (Dijon) mosterd
  • 1 theelepel pittige mosterd
  • 250 gram baby spinazie
  • 1 theelepel maïzena
  • Optioneel: citroensap

Benodigdheden

  • Bereidingstijd: 150 min.

De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemiddeld

Start met het maken van het deeg.

Bereidingswijze

  • Doe de bloem, het zout en het water in de kom van de Cooking Chef en bevestig de deeghaak. Mix het deeg 2 minuten op snelheid 1 totdat het goed gemengd is.
  • Voeg 60 gram van de boter toe in delen, totdat de boter gemengd is met het deeg. Mix het 6 minuten op snelheid 1.
  • Haal het deel uit de kom en verpak het, bijvoorbeeld in keukenfolie. Leg het een uur in de koelkast om te koelen.
  • Vervolgens haal je het deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak (bijvoorbeeld het aanrechtblad of een snijplank) tot een rechthoek van ongeveer 3 mm dik.
  • Bestrijk tweederde van het deeg met 115 gram boter (in blokjes gesneden).
  • Vouw het deel wat niet met boter bedekt is over de beboterde kant van het deeg. Vouw het deeg vervolgens nog een keer dubbel, zodat er op iedere laag boter zit.
  • Rol voorzichtig met de deegroller over de randen om het deeg af te sluiten. Pak het deeg in en leg het nog 15 minuten in de koelkast.
  • Herhaal het rollen en vouwen nog 4 keer, maar dan zonder extra boter.
  • Koel het deeg tussentijds steeds 15 minuten, zodat de boter koud blijft en het deeg niet vettig wordt.
  • Rol het deeg uit tot 4 mm dik en snijd het in twee rechthoeken van 18 bij 21 cm.
  • Leg de stukken deeg op een beklede bakplaat. Kies één stuk voor de bodem van de wellington en prik hier gelijkmatig in met een vork.
  • Het andere stuk wordt de bovenkant van de wellington. Gebruik een scherp mes om er lichtjes een kriskras patroon in te snijden.
  • Zet het deeg in de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.

Ga aan de slag met de Cooking Chef

  • Plaats het hitteschild op de Cooking Chef. Leg de zalm in de stoommand en breng op smaak met peper en zout. Giet 1,5 liter water in de Cooking Chef kom en plaats het stoommandje erin.
  • Selecteer de voorinstelling ‘stoom’, zorg ervoor dat de spatbescherming is gemonteerd en druk op de knop om te starten.
  • Haal de stoommand eruit zodra de zalm gaar is en bedek het met folie om de zalm warm te houden.
  • Pak het deeg uit de koelkast en bestrijk het deeg voor de bovenkant (met het kriskras patroon) met het losgeklopte ei.
  • Bak beide rechthoeken gedurende 15 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  • Leg het deeg voor de onderkant op een serveerschaal.

Ga vervolgens aan de slag met het maken van de saus.

  • Zet de kop van de mixer omhoog en plaats het hitteschild op de Cooking Chef.
  • Plaats de schone Cooking Chef kom op de machine en bevestig het roerhulpstuk en de roerhaak.

Voeg daarna in stapjes toe

  • De olie toe en verwarm het gedurende 1 minuut op 120°C.
  • Vervolgens de sjalot toe en verwarm nogmaals 1 minuut op 120°C.
  • De wijn en bouillon toe, laat de temperatuur staan op 120°C en roer het gedurende 8 minuten door elkaar op snelheid 1.
  • Voeg als laatste de room, mosterd en spinazie toe. Verlaag de temperatuur tot 110°C en meng het geheel gedurende 6 minuten op snelheid 1.

Daarna

  • Haal de spinazie met een tang uit de saus en leg het op het deeg voor de bodem.
  • Voeg de maïzena toe aan de saus en roer nogmaals gedurende 8 minuten op snelheid 1.
  • Breng de saus optioneel op smaak met het citroensap en giet de saus in een kan.
  • Neem de vis uit de stoommand en snijd in grove stukken.
  • Leg dit op het deeg en de spinazie.
  • Let het deeg voor de bovenkant op de vis.
  • Snijd de wellington in vier stukken en giet de witte wijnsaus erover.

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

welke keukenmachine het beste bij jou past?