Ingrediënten
Ingrediënten voor 10 personen.
Deegstengels- 500 g bloem
- 300 g boter, koud, in blokjes
- ½ tl zout
- 2 eidooiers
- 1 el ciderazijn
- 70 ml koud water
- 200 g Jarlsberg, Gruyère of Emmentaler
- 100 g Parmezaanse kaas
- 1 tl paprikapoeder
Benodigdheden
- Baktijd: 10 min.
- Wachttijd: 45 min.
- Bereidingstijd: 20 min.
De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemiddeld
Bereidingswijze
- Laten we beginnen, bevestig de fijne raspschijf in de kom van je foodprocessor accessoire, plaats het accessoire op het hogesnelheidsaandrijfpunt van je Kenwood Chef keukenmachine en rasp de twee kazen. Zet apart.
- Daarna voeg je de bloem, boter en zout toe aan de kom van je Kenwood Chef keukenmachine, voorzien van de K-klopper. Zet de machine op een lage snelheid en laat de boter ongeveer 5 minuten door de bloem mengen, of totdat de inhoud op grof broodkruim lijkt.
- Terwijl de machine draait, meng je de eidooiers, azijn en water in een kleine kom of kan en meng je de kazen in een kom. Wanneer het mengsel in de machine de textuur van broodkruim heeft bereikt, giet je langzaam de vloeistof erin, snel gevolgd door de paprika en een derde van de kaas. Het deeg moet snel samenkomen. Stop de machine en haal het deeg uit de kom. Kneed het deeg snel op het oppervlak, dep het dan in een platte rechthoek, wikkel het in huishoudfolie en plaats het 30 minuten in de koelkast om te koelen.
- Zodra het deeg is afgekoeld, haal je het uit de koelkast en rol je het uit tot een lange rechthoek van ongeveer 30 cm breed en 70 cm lang. Strooi kaas over het middelste derde deel van het deeg en vouw het onderste derde deel naar boven om het te bedekken, strooi er dan meer kaas over en vouw het bovenste derde deel om. Rol het deeg opnieuw uit, tot dezelfde afmetingen als voorheen, en herhaal op dezelfde manier het uitstrooien en vouwen, dit keer eindigend met een laag kaas op de bovenkant.
- Rol het deeg nogmaals uit, dit keer tot 25 cm breed en 40 cm lang, met een dikte van ongeveer 1 cm. Zet 15 minuten in de koelkast om te koelen.
- Verwarm je oven voor op 175°C.
- Ten slotte, haal het deeg uit de koelkast en snijd het in dunne reepjes. Draai de reepjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten, of tot ze knapperig en goudbruin zijn.