Ingrediënten

Advocaat
  • 5 eidooiers
  • 90 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 120 ml vodka

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Potje of flesje
  • Bereidingstijd: 10 min.

De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemakkelijk

Recept advocaat
Dit recept voor advocaat is ideaal om je overgebleven eigeel te gebruiken. Lees in de bijbehorende blog wat je kunt doen met overgebleven eiwit en eigeel of bekijk ook het recept voor crème brûlée.

Zo maak je 250 ml advocaat

  1. Mix de eidooiers, suiker en het merg uit het vanillestokje au bain-marie op laag vuur.
  2. Voeg nu ook al roerend de vodka toe aan het mengsel. Roer af en toe even door en laat het geheel langzaam verhitten. Haal de kom van het pannetje af als de advocaat de gewenste structuur heeft. De structuur zal lijken op de structuur van bijvoorbeeld yoghurt. Tijdens het afkoelen dikt de advocaat ook nog een beetje in.
  3. De advocaat kan je goed bewaren in een schoon potje in de koelkast voor zo’n 4 weken.

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

welke keukenmachine het beste bij jou past?