Aardbeien macarons

Ingrediënten

Ingrediënten voor 12 personen.

  • 125 gram gemalen amandelen
  • 15 gram gevriesdroogd aardbeienpoeder
  • 90 gram poedersuiker
  • 105 gram eiwitten (van ongeveer 3 grote eieren)
  • 140 gram basterdsuiker
  • 200 gram aardbeienjam
  • 1 theelepel maïzena
  • Optioneel: roze kleurstof
  • Baktijd: 17 min.
  • Wachttijd: 30 min.
  • Bereidingstijd: 15 min.

Bereidingswijze

  • Meng de gemalen amandelen, het aardbeienpoeder en de poedersuiker in de keukenmachine totdat het een fijn poeder is. Zeef het in een kom en zet het apart. 
  • Monteer de power klopper aan de keukenmachine en doe de eiwitten en de basterdsuiker in de kom. Zet de temperatuur op 45°C en klop op snelheid 2 gedurende 6 minuten, tot de suiker is opgelost. Zet de temperatuurregeling op uit en verhoog de klopsnelheid tot 6. Klop de eiwitten met de suiker tot ze stevige pieken vormen. 
  • Verwijder de power klopper en breng het klopgereedschap aan. 
  • Zeef de helft van de inhoud van het amandelmengsel erdoor en zet de machine op snelheid 1. Zodra het amandelmengsel is opgenomen zeef je de resterende helft erdoor. 
  • Voeg indien gewenst ongeveer 2 theelepels roze kleurstof toe om de kleurdichtheid van de uiteindelijke macarons te verhogen. Laat de machine de ingrediënten op snelheid 1 samenvoegen tot je een ‘lava’-consistentie bereikt. 
  • Schep het mengsel in een spuitzak met een rond spuitmondje van 1 cm en spuit cirkels van ongeveer 4 cm doorsnee op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat om de cirkels heen wat ruimte over. 
  • Tik de bakplaat een paar keer op het keukenblad om het mengsel goed te laten ‘grijpen’ op het bakpapier. Laat het onafgedekt ongeveer 30 minuten uit stomen. 
  • Terwijl de macarons drogen, verwarm je de oven voor op 180°C.
  • Als de macarons 30 minuten gedroogd hebben, zet je het 10 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna verlaag je de temperatuur naar 150°C en bak je ze nog eens 7 minuten. Haal ze uit de oven laat het op een rooster afkoelen. 
  • Bereid de vulling van de macarons terwijl de macarons afkoelen. 
  • Monteer de slagroomklopper op de keukenmachine. 
  • Doe de jam en de maïzena in de schone kom van de machine. Stel de temperatuur in op 110°C en mix op minimumsnelheid gedurende 4 minuten. In die tijd moet de jam smelten, beginnen te pruttelen en dan een beetje dikker worden. Pas op, want het mengsel is heet!
  • Laat het afkoelen en schep het in een spuitzak. 
  • Zodra de macarons en de vulling volledig zijn afgekoeld, spuit je een klodder vulling op de onderkant van een macaronschelp en vervolgens druk je aan de andere kant een macaronschelp er tegenaan. 
  • Ga zo door tot alle schelpen op elkaar zitten.
  • En dan? Genieten maar!

 

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

naar welke keukenmachine het beste bij jou past?