Waar ben je naar op zoek?

Pannenkoeken met limoenmascarpone

Ingrediënten

Voor het pannenkoekbeslag
  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 150 ml karnemelk
  • 325 ml volle melk
  • boter om te bakken
Serveer met (opties)
  • Vers fruit, naar keuze
  • Honing
Limoenmascarpone
  • 250 gr mascarpone
  • rasp van 1 limoen
  • 1 el lemoncurd
  • 2 el poedersuiker

INSTRUCTIES

  1. Weeg de hoeveelheid zelfrijzend bakmeel af in de kom van de Kenwood Chef Titanium XL. Voeg bakpoeder, koekkruiden, suiker en een beetje zout toe en mix dit met de klopper door.
  2. Voeg nu de eieren, karnemelk en melk toe en klop tot een glad beslag.
  3. Verhit een koekenpan op medium vuur met wat boter.
  4. Bak de pannenkoekjes met drie tegelijk in een pan. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de pannenkoeken zit. Zodra er belletjes aan de bovenkant ontstaan en de bovenkant droog is draai je ze om. Pas het vuur aan als nodig.
  5. Maak de limoenmascarpone door de mascarpone, limoenrasp, poedersuiker en de lemoncurd in de kom van de Kenwood te doen. Mix het even door tot een glad geheel.
  6. Serveer de pannenkoekjes met een de limoenmascarpone, vers fruit en wat honing eroverheen.

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

naar welke keukenmachine het beste bij jou past?