Waar ben je naar op zoek?

Mini oranje tulbandjes

Ingrediënten

Voor de tulbandjes
  • 175 gr boter zacht op kamertemperatuur
  • 250 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 3 grote eieren
  • 200 gr bloem
  • 75 gr amandelmeel
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 100 gr gehakte hazelnoten
  • 1,5 tl amandelextract
  • 1/8 tl zout
Icing
  • 200 gr poedersuiker
  • Oranje kleurstof
  • 1-2 el water

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C
  2. Meng de natte ingrediënten met elkaar in de kom van de Kenwood Chef Titanium XL. In een andere kom meng je de droge ingrediënten (suiker, bloem, bakpoeder, amandelmeel) Voeg de twee bij elkaar en mix even kort.
  3. Roer de gehakte hazelnoten erdoor.
  4. Vet de tulbandvormpjes goed in met wat gesmolten boter (of een bakspray), bestuif met wat van de bloem en klop dit goed uit boven de gootsteen. Check of de hele vorm een dun laagje bloem heeft.
  5. Verdeel nu het beslag over de mini tulband vormpjes en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  6. Laat eerst 10 minuten staan voor je de mini tulbandjes uitstort.
  7. Laat volledig afkoelen.
  8. Voor de oranje icing meng je de kleurstof met het poedersuiker. Voeg een klein beetje water toe. 1 theelepel per keer. Blijf dit toevoegen tot je icing de gewenste dikte en kleur heeft.
  9. Verdeel de oranje icing over de afgekoelde mini tulbandjes en laat ze drogen.

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

naar welke keukenmachine het beste bij jou past?