Waar ben je naar op zoek?

Ingrediënten

Ingrediënten voor 6 personen.

Voor de cake
  • 175 gr boter op kamertemperatuur
  • 175 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 3 grote eieren
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gr amandelmeel
  • Rasp van 1 sinaasappel + sap
  • 1 tl vanilleextract
  • 150 gr gedroogde abrikozen in kleine stukjes gehakt
  • 50 gr gedroogde cranberries gehakt indien groot
Voor de vulling/topping
  • 200 gr marsepein 100 gr wit/100 gr geel
  • Chocolade eitjes
  • 1 el abrikozenjam
  • 125 ml slagroom
  • 2 el suiker

Benodigdheden

  • Baktijd: 50 min.
  • Bereidingstijd: 25 min.

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een cakeblik van 25 cm in en bekleed met bakpapier.
  2. Doe de boter, suiker, eieren, zelfrijzend bakmeel, amandelmeel en bakpoeder in de kom van de Kenwood Chef Titanium XL. Gebruik de klopper om alles tot een glad mengsel te mixen.
  3. Doe de rasp, sinaasappelsap, vanille en de gedroogde vruchten erbij en roer alles met een spatel goed om.
  4. Stort over in de klaarstaande vorm en bak in de oven voor 50 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt.
  5. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  6. Besmeer de cake rondom met een dun laagje van de jam. Dit gaat het beste als je de jam een klein beetje verwarmt en met een kwastje opbrengt.
  7. Kneed de twee kleuren marsepein door elkaar en rol uit met een deegroller tot een dunne lap die over de cake moet passen.
  8. Klop de slagroom met de suiker stijf.
  9. Bekleed de bovenkant van de cake met de uitgerolde marsepein. Versier de cake met slagroom en chocolade eitjes

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

naar welke keukenmachine het beste bij jou past?