Waar ben je naar op zoek?

Brownies met rum

Ingrediënten

Ingrediënten voor 6 personen.

Brownies met rum
  • 180 gr pure chocola
  • 140 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 200 gr poedersuiker
  • 2 eieren
  • 2 el donkere rum + 1 el extra om te weken
  • 60 gr bloem
  • ½ tl zout
  • 100 gr chocoladedruppels of gehakte chocola
  • 50 gr rozijnen geweekt in rum

Benodigdheden

  • Baktijd: 25 min.
  • Wachttijd: 30 min.
  • Bereidingstijd: 15 min.

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Doe de 180 gr chocola in stukjes in een vuurvaste kom. Laat de chocola au bain-marie smelten en zet apart om af te koelen.
  3. Week de rozijnen in 1 eetlepel rum voor 5 minuten. Roer het een beetje om. De rozijnen hoeven niet onder de rum te staan.
  4. In de kom van de Kenwood Chef Titanium XL doe je de boter en poedersuiker bij elkaar. Gebruik de flexiklopper en klop voorzichtig (eerst laag daarna hoog) tot licht en romig.
  5. Voeg de eieren een voor een toe, vervolgens de 2 eetlepels rum.
  6. Voeg de gesmolten chocola toe en klop tot gemengd. Voeg nu de bloem toe en meng dit goed.
  7. Als laatste voeg je de chocoladedruppels (of gehakte chocola) en de rozijnen toe (met de leftover rum) en dit roer je met een spatel door het beslag.
  8. Giet over in de klaarstaande bakvorm en bak in de oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot de bovenkant stevig aanvoelt.
  9. Een houten prikker mag nog wel wat beslag aan zich hebben maar niet kletsnat zijn.
  10. Laat volledig afkoelen voor je het aansnijdt. De brownies worden steviger bij het afkoelen.

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

naar welke keukenmachine het beste bij jou past?