Ingrediënten
- 200 gram krenten
- 250 gram vanillekwark
- 250 gram havermout
- 2 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel biobakpoeder
- snuf zout
- roomboter en kaas om te serveren
Benodigdheden
- bakplaat
- bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Wel de krenten 10 minuten in warm water. Giet de krenten af en doe samen met de vanillekwark, havermout, eieren, olijfolie, bakpoeder en een snuf zout in de kom van de keukenmachine. Meng met de bisschopshaak tot een dik beslag.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak tien bollen van het beslag. Dit doe je het beste met een ijsschep of twee eetlepels.
Bak de krentenbollen met havermout en kwark in 20 minuten gaar. Niet langer, anders worden ze droog. Lekker met een lik roomboter en een plak kaas.