Ingrediënten

Ingrediënten
  • 4 eiwitten
  • 150 gr kristalsuiker
  • 300 gr kokosrasp
  • snuf zout
  • 200 gr pure chocola

Oooh I love kokos en I love kokosmakronen en je hebt er helemaal niet veel ingrediënten voor nodig. Deze zijn een klein beetje krokant van buiten en zo lekker sticky van binnen. Kijk dat in de chocolade dopen hoeft natuurlijk niet (dan heb je nóg minder ingrediënten nodig), maar is echt extra feestelijk. Én glutenvrij voor de liefhebber.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop de eiwitten op met de kristalsuiker. Het hoeft niet zo stijf te worden als bij meringue, maar wel goed schuimig, zo’n 2-3 minuten.
  2. Spatel de kokosrasp en het zout er met de hand door. Schep met een ijsschep bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kokosmakronen in 15-18 minuten goudbruin en gaar. In de meeste ovens is één bepaald punt het warmst. Draai daarom de bakplaat halverwege om, zodat alle makronen gelijkmatig garen. Laat helemaal afkoelen.
  3. Smelt de chocolade in de kom van de Kenwoodmachine of au bain-marie (in een kom boven een pannetje met water). Doop de kokosmakronen in de chocolade en laat met de chocoladekant omhoog helemaal opstijven. Het kan wel een paar uur duren tot de chocolade helemaal stijf is, maar dan heb je iets om naar uit te kijken.

Tip: je kan ze ook helemaal plain laten, andere kleuren chocolade gebruiken of chocolate chips of rozijnen door het beslag. Het merk van een vanillestokje door het beslag kan is ook wel heel erg funky. #tipvanjet

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

welke keukenmachine het beste bij jou past?