Ingrediënten

  • 250 gram oude kaas
  • 200 gram gezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem
  • 2 eetl. volle melk

Benodigdheden

  • deegroller of wijnfles
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet het raspstuk op de food processor en rasp de oude kaas. 

Installeer het hakmes en voeg de bloem, boter en volle melk toe. Pulseer een aantal keer tot het deeg samenkomt in een bal. 

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit. Het deeg is vrij plakkerig dus bebloem de deegroller ook goed. Snijd het deeg in vierkantjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. De koekjes gaan nog een beetje uitlopen, dus zorg dat er genoeg ruimte tussen zit. Bak eventueel in delen. 

Bak de koekjes in circa 15 minuten gaar. Laat iets afkoelen zodat ze harder worden voordat je ze eet.

Typ hier jouw tip of reactie...

Ben jij benieuwd

welke keukenmachine het beste bij jou past?