Ingrediënten
Courgettebrood- 2 courgettes
- 100 gr ongezouten notenik heb ongezouten notenmix gebruikt, maar hazelnoten/ amandelen/walnoten/watdanook kan ook)
- 100 gr zonnebloempitten
- 50 gr lijnzaad
- 3 eieren
- 250 ml amandelmelk
- 200 gr volkorenmeel
- 100 gr tarwebloem
- 1 zakje bakpoeder (16 gr)
- zout
Benodigdheden
- Kenwood Foodprocessor
Jet gaat het hele jaar bakken, samen met Kenwood. Elke maand deelt ze een nieuw recept. Hoe verder in het jaar hoe feestelijker het wordt, let maar op! Ontdek hier haar recept voor januari:
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Rasp de courgette in de foodprocessor en hak de noten grof met de hand.
- Meng de rest van de ingrediënten in de kom, spatel de courgette en noten er met de hand doorheen.
- Stort het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm.
- Bak het brood circa 1 uur of tot een satéprikker helemaal droog uit het brood komt nadat je hem erin steekt. Laat helemaal afkoelen voordat je er plakken van snijdt.
#Tipvanjet: invriezen in plakken en dan in de broodrooster oppiepen. Ik beleg altijd een plakje met roomboter en kaas.