Ingrediënten
Ingrediënten voor 6 personen.
Voor de muffins- 4 wortels (ca. 400 gr)
- 200 ml volle melk
- 100 ml zonnebloemolie
- 2 eieren
- 250 gr volkorenmeel
- 1 zakje (7gr) bakpoeder
- Paar eetlepels zonnebloempitten
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 10 gr peterselie, fijngehakt
- Zout
Benodigdheden
- Baktijd: 20 min.
- Wachttijd: 15 min.
- Bereidingstijd: 20 min.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortels en zet het raspstuk op de foodprocessor. Rasp de wortels met het opzetstuk en zet apart.
Zet het opzetstuk met de gardes op de machine en voeg de melk, zonnebloemolie en eieren toe. Je hoeft de kom niet schoon te maken, het is niet erg als er nog wat wortel in de kom zit. Meng alle natte ingrediënten met de garde op lage stand. - Meng in een aparte kom het volkorenmeel, bakpoeder en 2 theelepels zout. Voeg beetje voor beetje toe aan de kom en blijf op de laagste stand kloppen tot je een homogeen mengsel hebt.
- Doe het beslag terug in de kom waar net het meel in zat en schep de wortel er met een spatel doorheen.
- Zet de papieren vormpjes in je muffinvorm en schep het beslag (eventueel met een ijsschep) in de vormpjes. Bestrooi met zonnebloempitten en bak de cakejes 15 tot 20 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
- Maak intussen de yoghurtsaus door de yoghurt te mengen met de knoflook, peterselie en een snuf zout. Laat de muffins iets afkoelen en serveer met de yoghurtsaus.