Ingrediënten
Ingrediënten voor 12 personen.
Voor de muffins- 70 gr roomboter
- 100 gr suiker
- 1 citroen (rasp)
- 250 gr sour cream
- 1 ei
- 1 zakje bakpoeder (7gr)
- ½ theel. baking soda
- 200 gr bloem
- ½ theel. zout
- 200 g blauwe bessen
- 70 g tarwebloem
- 70 g kristalsuiker
- 60 g roomboter, op kamertemperatuur, in blokjes
- ½ theel. kaneel
- Snufje zout
Benodigdheden
- Muffinbakvorm
- 12 papieren muffinvormpjes
- Kenwood keukenmachine
- Baktijd: 25 min.
- Wachttijd: 10 min.
- Bereidingstijd: 10 min.
De moeilijkheidsgraad voor dit recept is: Gemiddeld
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de roomboter in de kom van de keukenmachine of een pan op het vuur. Gebruik de bisschopshaak om de boter door de rest van de ingrediënten, behalve de blauwe bessen, te mengen. Spatel die er op het laatst met de hand doorheen. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes (dit gaat heel makkelijk met een ijsschep).
Maak ondertussen de crumble door alle ingrediënten met de hand te kneden tot er kruimels ontstaan, ongeveer zo groot als erwtjes, maar ze mogen een beetje in grootte verschillen. Strooi het kruim over de muffins en bak 20-25 minuten of tot een satéprikker er droog weer uitkomt nadat je hem er in steekt.