Ingrediënten
Cake- 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 400 gram kristalsuiker
- 8 eieren
- 550 gram bloem
- 2 zakjes (à 7 gram) bakpoeder
- 1 theel. zout
- 200 ml volle melk
- 2 eetl. vanille-extract
- 200 gram roomkaas
- 100 gram poedersuiker
- 24 snoepoogjes (online te koop)
- hagelslag
- bruin glazuur (decoratiestiften)
Benodigdheden
- muffinvorm
- gouden muffinvormpjes
- kleine ronde uitsteekvormpjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de boter en suiker in de kom van de keukenmachine met de bisschopshaak in 5 tot 10 minuten heel licht en luchtig. Duw met een spatel af en toe de zijkanten naar beneden, zodat alle boter en suiker wordt geklopt. Voeg één voor één de eieren toe en meng tot ze zijn opgenomen.
Meng de bloem met het bakpoeder en zout. Meng de melk met het vanille-extract. Voeg het bloemmengsel in delen toe, afgewisseld met het melkmengsel en meng op een lage stand tot een beslag. Meng niet te lang, dan wordt de cake taai.
Verdeel de helft van het beslag over de cupcakevormpjes. Vet een cakevorm in en giet de rest van het beslag daarin. Bak de cupcakes 12 tot 15 minuten en de cake circa 30 tot 40 minuten, of tot een satéprikker er droog uitkomt.
Meng intussen de roomkaas met de poedersuiker. Wacht wel tot de cupcakes zijn afgekoeld tot je ze versiert. De grote cake snijdt ook makkelijker als hij koud is
Snijd dunne plakken van de cake en steek er 24 kleine rondjes uit. Snijd de helft van de rondjes doormidden, dat zijn de oren.
Besmeer de afgekoelde cupcakes met de roomkaasfrosting. Bestrooi met hagelslag en zorg dat alles goed plakt. Plaats in het midden aan de onderkant een rondje en in de bovenste hoeken de oortjes. Teken met de decoreerstiften een neus en mond op het rondje en plaats de snoepoogjes.