Ingrediënten
Voor de fritatta- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 4-6 el olijfolie
- 200 gr spinazie
- 6 eieren
- 100 ml slagroom
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 10 g basilicum
- 150 g cherrytomaatjes (het liefst aan de steel)
- zout en versgemalen zwarte peper
Benodigdheden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal en sprenkel er 1-2 eetlepels olijfolie overheen. Bestrooi met zout en zet in de oven.
- Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verhit 2 eetl. olijfolie in een gietijzeren koekenpan die in de oven kan. Fruit de sjalot op laag vuur 5 minuten tot hij net begint te verkleuren, voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg de spinazie beetje voor beetje toe tot deze helemaal is geslonken.
- Haal alles uit de pan en pureer samen met de eieren, slagroom, Parmezaanse kaas en basilicum (je kunt de steeltjes gewoon mee pureren). Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit 1-2 eetl. olijfolie in de gietijzeren koekenpan. Giet het eiermengsel in de pan en bak tot de onderkant net begint te stollen (1-2 minuten).
- Zet de frittata bij de tomaatjes in de oven en bak nog 12-15 minuten tot de frittata helemaal gaar is. Als hij nog niet helemaal is gestold, laat hem dan nog een paar minuutjes staan (draai eventueel de oven iets lager als je bang bent dat hij verbrandt). Leg de tomaatjes op de frittata en serveer.